Vanuit het Praktijkcluster Agro van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) worden ook dit jaar weer online 10 Themadagen akkerbouw georganiseerd. Het programma is opgzet voor alle leerlingen die een akkerbouwopleiding volgen op niveau 3 en 4. Ook ondernemers, werkgevers en werknemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt zijn van harte welkom om deze themadagen bij te wonen. Het programma heeft actuele onderwerpen voor de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt die worden verzorgd door experts van verschillende bedrijven en vanuit praktijkonderzoek.
Deelname is kosteloos en u kunt zich voor elke themadag aanmelden of bellen met Hans Schilders, scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt op 06-30601425.
De thema's die worden aangeboden zijn:
4 november 2021: Ondernemen in de akkerbouw
11 november 2021: De bodem is de basis
18 november 2021: Het klimaat verandert, hoe verander jij mee?
25 november 2021: De veranderende arbeidsmarkt
2 december 2021: Volgt
9 december 2021: Precisielandbouw en datamanagement
16 december 2021: Biobased economy: kansrijke gewassen en toepassingen
23 december 2021: Grondgebeoden ziektes en belonen van duurzame landbouw
13 januari 2021: Live vanaf Bio-beurs, Brabanthallen Den Bosch
20 januari 2021: Nieuwe (eitwitrijke) gewassen, nieuw bouwplan?
Kijk op de website van Talentoogst voor meer informatie en aanmelden.
De organisatie van de 10 webinars, die plaatsvinden op donderdagen, is in handen van het Praktijkcluster Agro. Dit is één van de vijf praktijkclusters onder CIV Groen. Onderwijs en bedrijfsleven werken hierin samen aan het stimuleren van ondernemerschap in akkerbouw en het agrarisch loonwerk. 7 groene MBO’s en de brancheorganisaties Cumela Nederland, BO Akkerbouw, en NAJK, LTO Akkerbouw en Bionext werken aan praktijkinnovatie, arbeidsmarkt en onderwijsvernieuwing in het groene domein.