Na afloop van de cursus bent u in staat om interne audits te plannen, voor te bereiden, uit te voeren en op te volgen. Deze cursus is bestemd voor medewerkers die zich bezighouden met het onderhouden van het opgezette kwaliteitssysteem en het uitvoeren van interne audits.
In deze opleiding leert u alle 'ins en outs' van een goed hygiënesysteem en hoe u dit kunt toepassen bij uw eigen bedrijf. We gaan uitgebreid in op het herkennen van ziekten en plagen in groentegewassen. Ook krijgt u inzicht in het nut van een kwaliteitszorgsysteem zoals GSPP en Naktuinbouw Elite.
Neem voor mogelijkheden in uw regio contact op met de scholingsconsulent Hans Schilders (06-30601425 / hans@talentoogst.nl).
Hoe kan uw bedrijf een bestaand kwaliteitssysteem onderhouden en verbeteren? Daarover gaat de cursus Kwaliteitsmanagement van N&S Academy.
In deze training Bedrijfshygiëne neemt u uw bedrijf onder de loep. U krijgt u inzicht in de risicogebieden. U wordt zich bewust van het nut van bedrijfshygiëne en de invloed van voorschriften op de dagelijkse werkzaamheden. U leert risico’s op besmetting vroegtijdig signaleren en weet hoe u moet handelen.
Neem voor mogelijkheden in uw regio contact op met de scholingsconsulent Hans Schilders (06-30601425 / hans@talentoogst.nl).
De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen: hoe kunnen we innoveren in productie, afzet of verwerking? Wil je meer leren hoe je een toekomstbestendige organisatie kan creëren? In deze training leer je dit en meer. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.
Het keuzedeel pootgoedteelt is ontwikkeld en georganiseerd door het CIV Akkerbouw.
Neem voor mogelijkheden in uw regio contact op met de scholingsconsulent Hans Schilders (06-30601425 / hans@talentoogst.nl).
Neem voor mogelijkheden in uw regio contact op met de scholingsconsulent Hans Schilders (06-30601425 / hans@talentoogst.nl).
In deze cursus Basiskoeltechniek van ROVC leert u de basis van ieder koelsysteem kennen, raakt u bekend met de verschillende uitvoeringsvormen van installaties en leert u inspectie en eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. De cursus richt zich op industriële, stationair-commerciële en klein-commerciële koelinstallaties.
Deze cursus is onmisbaar voor u als akkerbouwer, loonwerker, veehouder, teler maar ook voor u als adviseur, die meer inzicht wil verkrijgen in bodembeheer en de effecten daarvan op het bodemsysteem.
Neem voor mogelijkheden in uw regio contact op met de scholingsconsulent Hans Schilders (06-30601425 / hans@talentoogst.nl).
Bent u niet geschoold als elektrotechnicus, maar werkt u toch met een installatie met elektrische besturingen en schakelapparatuur? Tijdens de cursus Elektrisch schakelen van ROVC leert u de belangrijkste beginselen van de schakeltechniek.
Succesvolle ondernemers hebben een aantal belangrijke kwaliteiten gemeen waarop onze partner Movaeres zich focust. Enkele factoren hebt u sterk ontwikkeld, andere hebben minder uw aandacht. Waar ligt voor u de groei?
De ontwikkelingsmogelijkheden van een agrarisch bedrijf worden voor een groot deel bepaald door het ondernemerschap van de ondernemer. Wie wil groeien, krijgt daardoor met zichzelf te maken. Ieder bedrijf vraagt weer wat anders. En iedere ondernemer is anders. Maar wat bepaalt nu de doorgroei van u en uw onderneming? Waarin bent u succesvol? Waarin blokkeert u? Wat hebt u te veel of juist niet in beeld?
Je werkt in de tuinbouw of de agribusiness, je wilt doorgroeien naar een nieuwe functie of specialisatie. Nieuwe vaktechnische, commerciële en duurzame uitdagingen aangaan. Voorop lopen en vraagstukken goed kunnen aanpakken en oplossen. En je beseft: daar heb ik nieuwe kennis, vaardigheden en ervaringen én een hbo-diploma of -certificaat voor nodig. Maar je ziet er tegenop om weer naar school te gaan.
Inholland heeft dé oplossing voor jou: de flexibele deeltijdopleiding Tuinbouw & Agribusiness. Een unieke opleiding die grotendeels plaatsvindt in de praktijk. Zodat je niet onnodig veel terug hoeft naar de schoolbanken en met je neus in de boeken verdwijnt.
Elektrotechniek, hydrauliek, PLC-techniek, elektronica en pneumatiek, ingewikkelde termen, maar met de cursus Industriële automatisering van ROVC leer je de belangrijkste beginselen en de opbouw van deze technieken. Hierdoor leert u onder meer sneller storingen zoeken en verhelpen.
Met doelmatig preventief onderhoud voorkomt u dat machines stil komen te staan door een storing. Tijdens de cursus Onderhoudstechniek van ROVC leert u de verschillende aspecten van strategisch onderhoud.
In deze praktijkcursus gaat de bewaarspecialist van DLV Advies nader in op alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. Deels wordt daarmee de theoretische kennis rondom bewaren opgefirst. Anderzijds gaan we met deze cursus de verdieping in. Optimalisatie is daarbij het kernwoord. Zo is bij het bewaren van uien en aardappelen nogal wat kwaliteit te verbeteren door scherper te bewaren. Op dit moment is dat juist belangrijk. Met deze cursus willen we duidelijkheid geven aan de hand van theorie en praktijk.
Werk je als storings- of onderhoudsmonteur, maar heb je geen kennis van pneumatiek? Wil je je hierin wel bekwamen? Dan is deze cursus geschikt voor jou.
Bewaren is een vak apart. U oogst een mooi product van goede kwaliteit, en die kwaliteit wilt u in de bewarking niet verliezen. U heeft kennis en inzicht nodig om te weten hoe u een product optimaal kan bewaren. U wilt meer weten over welke invloed de buitentemperatuur heeft en wat te doen in een crisissituatie. In deze praktijkcursus gaat de bewaarspecialist van DLV Advies nader in op alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. Zeker als uw ervaring met het bewaren van producten nog beperkt is, geeft deze praktijkcursus veel houvast. Wat is belangrijk om een goed product te houden? Hoe kan je indroogverliezen beperken? Hoe stel je dat in op je bewaarcomputer?
Ben jij een ervaren storings- of onderhoudstechnicus en wil jij je verder specialiseren in de Industriële Elektrotechniek? Volg dan de cursus Storingstechnicus elektro!
De Arbowet bepaalt dat elk bedrijf één of meerdere medewerkers benoemt tot preventiemedewerker. Deze werkt mee aan de risico-inventarisatie en –evaluatie en geeft voorlichting en advies aan medewerkers en de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging. Sinds 1 juli 2017 is de Arbowet veranderd en er wordt meer aandacht gevraagd voor preventie binnen bedrijven. Heeft uw preventiemedewerker genoeg kennis hiervoor?
Werkt u met GPS en wilt u verdieping van uw kennis? GPS-toepassingen zijn in opmars, steeds meer bedrijven in de landbouw en cultuurtechniek maken er gebruik van. De kennis en vaardigheden van de "trekker-chauffeur" worden hierdoor op een hoger peil gezet, door het steeds meer gebruik maken van geavanceerde elektronica. De chauffeur van vroeger is nu operator van het GPS-systeem.
Heb je behoefte aan concrete handvaten hoe je jouw middenkader het beste kunt versterken, na afloop van deze cursus weet je hoe je jouw middenkader kunt ontwikkelen.
Tijdens de cursus ‘Hoe mensen beter te begrijpen', leer je basiswetten en de achtergrond van het menselijke gedrag, je krijgt meer mensenkennis.
Verschillende bewerkingen, zoals kunstmeststrooien, zaaien en ploegen, hebben niet allemaal dezelfde nauwkeurigheid nodig. Dit is belangrijk voor de keuze voor een correctiesysteem. In geval dat een grote precisie nodig is, kan naast trekkerbesturing en correctiesignaal ook machinebesturing worden toegepast. In de praktische cursus gaat u zelf aan de slag en leert u over het juist gebruik maken van GPS-ondersteuning.
In deze cursus leert u te werken met GPS-besturingssystemen op trekker & werktuig. U gaat werken met bekende merken voor aansturing van een wentelploeg, veldspuit met sectie-control, kunstmeststrooier (weegstrooier) met sectie-aansturing, element afsluitbare precisiezaaimachine en kilverbak.
Tijdens de cursus ga je inzien wat de taak van een leidinggevende precies inhoudt en hoe je een groep moet aansturen om er het maximale uit te halen.
Tijdens deze communicatie cursus leer je stap voor stap 18 elementen van communicatie te gebruiken.
Je leert in deze cursus de werkelijke redenen te bepalen die achter succes of mislukking liggen.
Tijdens deze efficiency cursus leer je een basis te leggen in het hele bedrijf om onnodig en overbodig werk te voorkomen of tijdig te signaleren.
De cursus Bedrijfsanalyse/ Data-analyse behandelt hoe je de resultaten van mensen, verschillende afdelingen en van het gehele bedrijf kunt meten.
Het plaatsspecifiek uitbrengen van meststof, zaaizaad, plant- en pootgoed en of gewasbeschermingsmiddelen is een grote wens om kosten te reduceren, optimale groeiomstandigheden te creëren of efficiënter binnen de normen te blijven.
In deze cursus leert u een basistaakkaart op te stellen, ziet u wat nodig is aan informatie en wordt de taakkaart opgeslagen op USB-stick. De taakkaart wordt praktisch toegepast op het praktijkveld met de daarvoor bestemde machines. U gaat praktisch werken met een taakkaart verwerkende machine, zoals een kunstmeststrooier van Bogballe en/of Kverneland en/of een getrokken spuitmachine van Hardi.
Tijdens de cursus formuleer je de doelstellingen voor jouw bedrijf en aan de hand van de besturingsschaal werk je een concrete strategie uit om die naar wens uit te voeren.
Centraal in de cursus ‘Organiseren & Functioneren’ staat het zogenaamde ‘Organiseerbord’.
Met de groei van familiebedrijven kan ook het aantal medewerkers groeien. Dat vraagt om meer dan vakmanschap. Van u als ondernemer wordt steeds meer gevraagd dat er sturing en leiding wordt gegeven aan medewerkers. Leiding geven vraagt om de inzet van andere kwaliteiten. Voor velen is dat een nieuwe vaardigheid in het ondernemerschap. De cursus is bestemd voor ondernemers, bedrijfsleiders en meewerkend(e) voormannen in de agrarische sector die hun kennis en vaardigheden willen vergroten op het gebied van leidinggeven en organiseren.
In deze cursus over bodem en bemesting leer je over de juiste afstemming van bodem/substraat, bemesting en gewas.
Wil je de zekerheid hebben dat het grondmonster dat je genomen hebt echt het perceel vertegenwoordigt? En wil je zeker zijn van de betrouwbaarheid van de bemonstering? Volg dan de cursus bemonstering van grond van Naktuinbouw.
Deze training geeft je inzicht en praktisch toepasbare kennis over de aard, achtergronden en redenen van verzuim. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de beïnvloedingsmogelijkheden die er voor werkgever, leidinggevende en medewerkers zijn en waar ieders verantwoordelijkheden liggen.
De cursus is bedoeld voor mensen uit de tuinbouwsector die meer uit hun waterteeltsysteem willen halen, die nadenken over introductie van gesloten teelt onder LED op hun bedrijf of die zich serieus willen verdiepen in hydroponics.
In deze online cursus leer je de basisbegrippen op het gebied van plantenfysiologie.
Het is belangrijk voor een medewerker teelt om te weten hoe de processen in een plant verlopen en welke factoren hierop van invloed zijn. Verder is het gebruik van dezelfde termen van belang in de communicatie met collega's, teeltvoorlichters en overige betrokkenen in het werkveld.
De cursus Plantfysiologie geeft je kennis en inzichten over het functioneren van de plant, deze kennis helpt bij het maken van keuzes bij het optimaliseren van het teeltproces.
Het is belangrijk voor een medewerker teelt om te weten hoe de processen in een plant verlopen en welke factoren hierop van invloed zijn. Verder is het gebruik van dezelfde termen van belang in de communicatie met collega's, teeltvoorlichters en overige betrokkenen in het werkveld.
In deze e-learning module bespreken bedrijven uit de agrarische sector en adviseurs van Stigas de belangrijkste aspecten van het preventiewerk. 37 korte filmpjes met vragen en feedback leveren alle basiskennis die een preventiemedewerker nodig heeft.
Niet forceren en overtuigen, maar je positie als leidinggevende innemen, zorgt er voor dat medewerkers jou volgen en je met meer gemak en plezier leiding kunt geven. Module 1 van de cursus "Effectief Leidinggeven van Hanneke Westerop richt zich op het versterken van sterke communicatieve vaardigheden.
Het bedrijf is voortdurend in ontwikkeling. Soms is het lastig kiezen tussen jouw rol als ondernemer/directielid en jouw rol als leidinggevende. Lastige gesprekken voer je wel, maar je zou daar ook wel eens feedback op willen krijgen. Dan is wellicht de cursus ‘Leidinggeven directieleden’ van Hanneke Westerop iets voor jou.
De cursus effectief leidinggeven module 2 is gericht op leidinggevenden, die structureel willen investeren in hun medewerkers door ze tijdig mee te nemen met veranderingen, afspraken te maken over hun ontwikkelpunten en hen waar nodig bij deze ontwikkelpunten te begeleiden.
In deze online cursus staat de bodem centraal, met leuke interactie leer je meer over bodemvruchtbaarheid en het belang hiervan.
Op basis van de risico’s in uw sector leggen wij de nadruk op levensreddende handelingen, inclusief AED, brand en ontruiming. De theorie is praktijkgericht en interactief aan de hand van duidelijke sheets, geluid en filmbeelden. De dag wordt afgesloten met een examen. Hiermee bent u gecertifeerd BHV’er.
Je bent in het bezit van een BHV-certificaat en deze is toe aan een update. Stigas biedt je een BHV-herhalingscursus van 4 uur aan.
De gewassen sluitkool, bloemkool, broccoli, winterpeen, witlof, etc. hebben allemaal één overeenkomst met elkaar: ze worden allemaal buiten in de vollegrond geteeld.
Maar weet je eigenlijk wel hoe dit soort gewassen groeien, hoe zij water en voedingsstoffen opnemen, wat het verschil is tussen een zand- en een kleigrond, hoe je een gebrekverschijnsel kunt herkennen?
Al dit soort vragen komen aan bod in deze nieuwe cursus welke opgezet is in samenwerking met het bedrijfsleven, VollegrondsgroenteNET, Talentoogst en AgraVisi.
In deze opleiding staat het nemen van monsters van partijen planten centraal. Je wordt je bewust van het belang van een goed representatief monster voor een goed en betrouwbaar toetsresultaat en je rol daarin als monsternemer.
In deze praktische cursus leert u alles over de basis van akkerbouw. Van het oogsten van de gewassen tot aan de afzet in de keten. Werkt u (nieuw) in de agrarische sector of komt u er veel mee in aanraking, dan is deze cursus ideaal voor u. Deze cursus is bij beperkte kennis ook geschikt als opfriscursus.
De Arbowet verplicht de werkgever zijn medewerkers op te leiden voor taken welke hij/zij uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor risicovolle taken zoals het besturen van een heftruck (of gelijkwaardige voertuigen). Werknemers die dergelijke risicovolle taken uitvoeren dienen hiervoor doelmatig te zijn opgeleid en getraind.
De Arbowet verplicht de werkgever zijn medewerkers op te leiden voor taken welke hij/zij uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor risicovolle taken zoals het besturen van een heftruck (of gelijkwaardige voertuigen). Werknemers die dergelijke risicovolle taken uitvoeren dienen hiervoor doelmatig te zijn opgeleid en getraind.
Hoe stimuleer ik het ondernemerschap van mijn medewerkers? Hoe kunnen zij klantgerichter handelen? Maak ik gebruik van hun innovatieve ideeën? Stralen wij als team spirit uit? Dit zijn vragen die gesteld worden in de training 'De ondernemende medewerker'. In het eerste dagdeel wordt met uw medewerkers gekeken hoe zij afspraken met elkaar maken voor de verbetering van de onderlinge omgang en communicatie. In het tweede dagdeel staat het thema ondernemend en klantgericht werken centraal . Elke medewerker wordt ‘eigenaar’ (verantwoordelijk) voor een idee, project of aandachts- of verbeterpunt.
Wil je rassen en zieke aardappelplanten kunnen herkennen? Wil je weten hoe de NAK werkt aan de kwaliteit van het pootgoed binnen het laboratorium? Of wil je puur je kennis opfrissen? Meld je dan aan voor de aardappelselectiecursus.
Op weg naar nieuw perspectief. De akkerbouw staat voor grote uitdagingen: hoe werken we aan kringlooplandbouw? Kunnen we innoveren in bodem & water, productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en binden we mogelijke samenwerkingspartners? Hoe past het bedrijf in nieuwe leveranciers-relaties, in een regionale en (inter)nationale context? En hoe beheers je risico’s op het bedrijf door bijvoorbeeld schade door droogte? Alleen het hebben van ‘groene vingers’ is allang niet meer voldoende. Zonder visie, perspectief en leiderschap geen succes.
Jacht in onze maatschappij heeft mede tot taak het wild en de groene ruimte waarin het wild leeft in stand te houden. Het onder controle houden van wildschade door verschillende groepen dieren wordt daarmee een grotere uitdaging voor de agrarisch ondernemers.
In deze cursus leert u meer over watermanagement. Het weer en klimaat verandert in Nederland en dat houdt in dat we ook anders met water en bodem om moeten gaan.
Heb je in jouw werk te maken met landbouwtechniek en merk je steeds dat je een bepaalde basis mist, dan is deze cursus geschikt voor jou. De cursus gaat in op het brede aspect van techniek.
In de training maak je kennis met de belangrijkste facetten van Big Data
De rol van data wordt steeds belangrijker, deze cursus is het vervolg op de cursus Big Data in de tuinbouw module 1.
Wil jij een bedrijf overnemen? Er komt veel kijken bij een bedrijfsovername. Voorkom dat jij iets vergeet en laat de bedrijfsovername succesvol verlopen met de unieke cursus van Aeres. In deze cursus staat 'Leren ondernemen met het oog op de toekomst' centraal.